четверг, 9 марта 2017 г.

4. nädal Pekka Himaneni 2004. aasta raport Soome Parlamendile

Pekka Himanen oma isledovainii uurib väljakutseid infoühiskonna viimastel aastatel ning rõhutab probleeme, mis tuleb arvesse võtta ühiskonna ja valitsuse oma tuleviku kasulik arengut.
Fookus Selle uuringu eesmärgiks on uue viis asju, mitte uusi tehnoloogiaid. Mis areng uusi võimalusi tekivad ka sleeduyuschie suundumusi, suurenenud rahvusvaheliste maksukonkurentsi, uus ülemaailmne tööjaotus, elanikkonna vananemine, kasvav surve ühiskonna heaolu ...

Himanen ütleb, et keskus on praegu ühiskonnas muutusi tehnilise arengu sotsiaalsed probleemid ja kuidas inimesed tööd. Samuti märgiti, et uus ülemaailmne tööjaotus ja rahvusvahelise maksukonkurentsi viib olukorrani, kus riigi heaolule ei saa enam konkureerida maailma liidrid tootmist, sest nad ei suuda toota asju sama madala hinnaga. Seega tuleks keskenduda loovust äri ja arendada uusi ideid.

Autor näeb peamise konkurentsi arengu vahel viiakse läbi kolm suurt piirkonda: USA, Euroopa ja Aasia esindavad üks järgmistest majandusliku ja tehnoloogilise mudeleid, "Silicon Valley mudel", "Soome mudel" ja "Singapuri mudel" võrra.
Kokkuvõttes märgib autor "tehnoloogia areng aitab ainult siis, kui see on kombineeritud muutused põhistruktuur." Oluline on arendada väga struktuuri ühiskond koos tehnika arenguga.

Комментариев нет:

Отправить комментарий