четверг, 23 февраля 2017 г.

2. nädal Surnud ja elus tehnologiad

IT maailm areneb iga päev. Iga päev maailmas ilmuvad uued tehnoloogiad, mis teevad meie elu lihtsalt. Mõned tehnoloogiad ilmuvad, mõned kaduvad nagu ajaloo ja mõned me kasutame ikka veel. Soovin teil sellel nädalal tutvuda kahest tehnoloogiad, üks on kadunud ja teine veel elus.

Tehhnologia mis suri ja tänases enam ei ole katusel on perfokaart

Perfokaart on nelinurke kartongist kaart , mis kannab digitaalset informatsiooni sõltuvalt avade olemasolust või puudumisest teatud kohtades. Praeguseks on perfokaart aegunud andmekandja, kuid perfokaardid olid laialdaselt kasutusel nii 19. sajandil kangastelgede juhtimiseks kui ka 20. sajandil muusikainstrumentide kontrollimiseks ning arvutusmasinates sisendi, väljundi ja salvestuskandjana. Esimesed digitaalsed arvutid kasutasid perfokaarte peamise meediumina programmide ja andmete sisestamiseks.

Teine tehnoloogia, mis veel elus on pulkpistik (3,5mm jack).
Pulkpistikühendus on üks vanemaid standardeid, mida tänapäeval ka laialdaselt kasutatakse. Allpool on välja toodud mõned seda ühendust kasutavad valdkonnad:
  • Kõrvaklapid kasutavad seadmetesse ühendamiseks pulkpistikut. Professionaalsetes stuudiotes on levinud 6.3 mm standard, kuid 3.5 mm otsikut võib näha peaaegu iga kõrvaklapipaari küljes.

  • Personaalarvutitel on tihti kas emaplaati integreeritud või lisamoodulina lisatud helikaart ning nende juures kasutatakse 3.5 mm ühendusi stereofoonilise heli väljunditeks ja mikrofoni sisendiks.



Комментариев нет:

Отправить комментарий